Читај ми!

Мали мост - велика гужва

Од почетка изградње малог моста и кружног тока у Пироту, саобраћај се преусмерава на околне улице, што свакодневно изазива саобраћајни колапс у граду. Рокови за завршетак радова померани су неколико пута, надлежне службе правдају се непредвиђеним проблемима, а грађани губе стрпљење.

Тесне и кривудаве улице пуне аутомобила, аутобуса, шлепера и камиона - свакодневна је слика у пиротској Јатаган мали. Због тога су становници неколико улица већ дуже време суочени са огромним проблемима.

"Велика је гужва више пута дневно", жале се мештани. "Људи су забринути за своју безбедност. Више ни деца не смеју да изађу на улицу, плаше се саобраћаја. А у близини су и вртић и школа."

Улица је тесна, није предвиђена за шлепере а, како кажу, велика возила оштећују старе куће, а пре неки дан једна од њих се срушила.

И остали учесници у саобраћају негодују, јер се изградња малог моста и првог кружног тока у граду превише одужила.

Морају, кажу, да круже кроз неколико тесних улица што им одузима сувише времена. Неки, у шали, кажу да ће од општине тражити да им надокнади новац за гориво, будужи да стално круже и иду обилазницама како би уопште стигли до одредишта.

Надлежне службе кажу да изградња ове саобраћајнице касни због непланираних радова на електричним и телефонским инсталацијама.

"Ове инсталације нису ушле у првобитни тендер тако да смо ми морали додатно да уговарамо те радове и то је на неки начин продужило радове на простору малог моста", објашњава представник надзорног органа Зоран  Аризановић. "Али добићемо комплетно уређен простор  што  је  веома  битно - са  уређеним  инсталацијама  испод  земље, тако да касније неће бити интервенција на овом простору."

Новица Златановић из Дирекције за изградњу каже да није задовољан роком изградње, али квалитетом радова јесте.

 Према последњим најавама, изградња малог моста и кружног тока - који представљају најпрометнију раскрсницу у Пироту - с обзиром на чињеницу да овде пролази око шест хиљада радника, требало би да буде завршена за две недеље, а коштаће око 40 милиона динара.

rts.pirot@rts.rs
+381 10 311 910

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара