Читај ми!

Куп толеранције у Баранди

На 5. Купу толеранције за параплегичаре и квадриплегичаре у Баранди код Опова, учествовало је више од стотину такмичара из 13 удружења из Србије и Републике Српске. Први пут су учествовали и чланови Савеза глувих и глувонемих из Панчева.

Наоружани штаповима за пецање, чуваркама, различитим мамцима и храном за рибе, пецароши су дошли на рибњак у Баранду да окушају у срећу и да би се надмудривали са бабушкама и бандарима.

На Петом купу толеранције за параплегичаре и квадриплегичаре учествовало је више од стотину такмичара из 13 удружења из Србије и Републике Српске. Први пут учествовали су и чланови Савеза глувих и глувонемих из Панчева. Славко Делић дошао је из Бањалуке.

"Није ми било тешко", каже Делић. "Спремио сам све што ми је потребно за риболов. Ту су ларве комараца, црвићи... Још само срећа да ме послужи и биће одлично."

Зоран Милановић допутовао је из Чачка јер воли да пеца. Такмичење у Баранди му је први излазак на рибњак или реку од почетка године.

Такмичар из Београда Братислав Бабић истиче да је веома успешан у овом спорту: "Веома дуго се бавим риболовом и путујем где год се организују оваква такмичења и сличне манифестације, јер волим да се дружим."

На оваквим скуповима улов је у другом плану, а дружење и едукација су увек на првом месту. Сава Лазин, председник Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово веома је задовољан, јер је ова манифестација из године у годину све успешнија.

"Захваљујући дружењу почеле су да се уклањају и неке баријере", наглашава Лазин. "Едукација школске омладине иде у правом правцу, са нама је све више деце и драго ми је што смо успели да надоградимо ову нашу акцију."

И поред малог буџета, Општина Опово од првог дана подржава Куп толеранције и особе са инвалидитетом јер, како каже Миодраг Солдатовић, председник Општине, овде желе свима да дају исту шансу за рад и омогуће им једнаке услове за живот:

"Ми ћемо и у наредном периоду подржавати ову манифестацију, јер и на овај начин желимо да дамо подршку и људима са инвалидитетом да без много напора постану равноправни чланови наше заједнице."

Најуспешнији риболовци добили су и награде које ће их до следеће године подсећати на лепо дружење у Баранди.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара