Читај ми!

Наставак производње фијата 500л

Због недостатака делова, у крагујевачкој фабрици Фијат аутомобили Србија у петак је прекинута производња возила 500л. Вечерас ће, како се очекује, са почетком рада треће смене производња бити настављена.

У фабрици Фијат аутомобили Србија у Крагујевцу, пре три дана прекинута је производња модела 500л, због недостатка делова италијанског добављача компаније Селмат Груп.

У Фијату истичу да је несташица у снабдевању довела до прекида производње у фабрикама у Крагујевцу и Ивеко фабрици у Мадриду, али и да је у осталим Фијатовим фабрикама у Европи производња доведена у питање. Прекиди производње, нанели су велике штете Фијат групи, наводи се у њиховом саопштењу.

Сличних проблема било је и последњих неколико недеља, па у Фијату изражавају забринутост за, како стоји у саопштењу, будућност односа између њихове компаније и добављача.

Током последних неколико недеља, неколико Фијатових фабрика било је приморано да обустави производњу због пропуста  и немогућности компаније Селмат груп да испуни своје обавезе и у року испоручи делове.

Што се фабрике Фијат аутомобили Србија у Крагујевцу тиче, наставак производње очекује се већ вечерас, са почетком рада треће смене.

rts.kragujevac@rts.rs

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара