Читај ми!

Рок маратон у Шапцу

На сцени летње баште шабачког Културног центра, петнаест бендова подарило је Шапчанима десет сати вечерњег програма - за љубитеље рока, најлепши ускршњи поклон. На маратону је свирао и Дадо Топић, легенда Ју-рок сцене.

Протеклог викенда у Шапцу је одржан четрнаести Ускршњи рок маратон, ове године у оквиру прославе пола века Културног центра у овом граду.

У маратонским концертима на сцени летње баште Културног центра, у музици петнаест бендова
уживале су све генерације, посебно они који су у свет рока тек закорачили.

Ју-рок легенда Дадо Топић наступом је додатно загрејао атмосферу, посебно баладама за сва времена.

"Волим што сам вечерас овде! Поново сам срео неке старе другаре", рекао је Дадо Топић. "Овде постоји континуитет. Чуо сам и неке нове клинце за које верујем да ће бити бољи од нас старијих."

Овогодишњим маратоном Шапчани су обележили два јубилеја: пола века Културног центра и рок сцене у Шапцу. Познаваоци прилика кажу да, и поред нових музичких жанрова, охрабрује чињеница да уз гитару стасавају нове генерације.

"Најважнији је континуитет", тврди Живко Ивковић, писац рок-романа. "То је годишња смотра шабачких рок састава уз понеки гостујући из окружења и наравно, звезде вечери. На првом маратону, 1994. године, учествовало је једанаест шабачких бендова, 1998. чак 24, а данас их има десетак."

Гордана Марковић, директорка Културног центра у Шапцу, каже да је ова година за Центар посебна и веома значајна:

"Ускрс је празник даривања а ово је наш поклон свима који су са нама, посебно суграђанима за којима смо заједно 50 година."

"Лепо је што су овде представници овакве генерације и овакве Србије које данас, нажалост, има у мањем проценту", сматра Ханибал Ковач, новинар. "Али, у сваком случају, имамо шта да поручимо, а то је да се волимо и да поштујемо праве вредности."

Иако је летња башта Културног центра наизглед мала за веће концерте, врата ка главном шеталишту била су отворена, као и срце организатора који су без улазница, за два дана угостили неколико хиљада љубитеља рока.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије