Читај ми!

Поклон за Врбицу

Друштво баксуза, угурсуза и намћора "Добра нарав", у духу традиције коју брижљиво негује, крушевачким малишанима уручило поклон-пакете уочи Врбице. Од прилога које су сакупили на слави Друштва, купили су гардеробу за 45 основаца.

Тридесетих година прошлог века у Крушевцу су деловала многа  хуманитарна друштва, од којих је до данас опстало само једно, у свету јединствено  Друштво баксуза, угурсуза и намћора "Добра нарав".

Његови чланови, Крушевљани великог срца, баш као и пре 84 године када је основано, и данас помажу суграђанима слабијег имовног стања.

Добровољним прилозима сакупљеним на слави Друштва - "Деветом торнику по Божићу" - купује се гардероба која се уочи Врбице поклања најмлађим Крушевљанима.

У духу традиције која се брижљиво негује, поклон пакете Друштва "Добра нарав" ове године добило је четрдесет петоро малишана.

"То су деца школског узраста, ђаци из свих девет крушевачких основних школа. Из сваке смо одабрали по петоро деце. По народном веровању, за Врбицу треба да се обуче нешто ново", објашњава Звонко Рајковић, председник Друштва "Добра нарав", "па смо се договорили да оне слабијег материјалног стања баш уочи тог празника наградимо. Морам да нагласим
да деца обавезно сама бирају гардеробу коју ће да обуку."

Ученик ОШ "Бранко Радичевић", осмогодишњи Никола Лазић, каже да га је поклон много обрадовао: "Много су ми лепе ствари. Добио сам све. Патике, блузон, мајицу, панталоне и тренерку."

Његова мама, Јована Лазић, каже да до сада нису добијали такве поклоне:

"Имам троје деце и стварно ми је драго да се неко сетио да помогне на овакав начин. Хвала им свима."

Гардеробу ће на поклон, све до пунолетства,  уочи Врбице добијати и прве крушевачке тројке рођене у овом веку.

Наредног месеца, исти поклон очекује и двоје матураната - девојку и младића који се међу ученицима свих седам крушевачких средњих школа изборе за титулу најбољих у
генерацији.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије