Читај ми!

Конкурс за Награду "Миле Недељковић"

Удружење грађана "Баштина и будућност" расписало је конкурс за најбоље дело из области савремене фолклористике. Конкурс је отворен до 1. јуна, а награда која носи име једног од најзначајнијих српских етнолога биће додељена крајем септембра у Аранђеловцу.

Награда "Миле Недељковић", коју је утемељило Удружење грађана "Баштина и будућност - Аранђеловац 1859", додељује се за најбоље дело из области савремене српске фолклористике, етнологије и антропологије, етномузикологије и усмене народне књижевности.

Награду - новчани износ и плакету - додељује жири у саставу: академик Петар Влаховић, проф. др Ненад Љубинковић (председник жирија), др Јелена Јовановић, др Бранко Златковић и Јасна Бјеладиновић Јергић.

За награду могу конкурисати научне студије и сакупљачке збирке домаћих аутора на српском језику, објављене као прво издање у 2012. години.

Удружење грађана "Баштина и будућност - Аранђеловац 1859" има, као и прошле године, подршку Министарства културе Републике Србије, Општине Аранђеловац и свих установа, удружења и појединаца с којима је Миле Недељковић свесрдно сарађивао, оставивши за собом знаменито културно и научно дело.

Конкурс је отворен до 1. јуна, а по пет примерака књиге треба послати на адресу: Удружење грађана "Баштина и будућност", Етно-кућа, Занатлијска 63, 34300 Аранђеловац.

Награда "Миле Недељковић" доделиће се крајем септембра 2013. године у Аранђеловцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара