Читај ми!

Аудиција за "Шљивик" у Сокобањи

Општина Сокобања била је домаћин прве аудиције за трећу сезону серијала РТС-а "Шљивик". Интересовање је, као и ранијих година, било велико.

Сала Биоскопа Моравица у Сокобањи била је пуна оних који су желели да покажу своје умеће на аудицији за серијал "Шљивик". Жири, у коме су били уредници емисије Светлана Азањац и Душан Шуклетовић, више од пет сати слушао је извођаче из целог краја.

"Играла сам дуго у културно-уметничком друштву, овде у Сокобањи", каже Милена Вељковић. "Некако је то музика која ми је у срцу, спонтано сам почела да певам и то траје већ дужи низ година."

Извођачи су подељени у четири категорије: вокални солисти, изворне групе, свирачи на традиционалним инструментима и играчке групе.

Андријана Миленовић каже да они играју кола Катанка, Кесер и Руменка која су из овог краја.

"Има нас доста у ансамблу, мислим да нас је укупно педесет шесторо", каже Анђела Стевановић.

Оркестар "Златна труба" из Књажевца први пут је наступио на овом такмичењу и то заједно са сокобањским културно-уметничким друштвом.

"Оркестри који сада свирају, не форсирају сада ту народну музику већ свирају нешто модерно", каже Милан Милијић из овог оркестра.

Аудиције се настављају у мају - у Ваљеву, Суботици и Зрењанину, и јуну у Бањалуци. У досадашња два серијала изабрано је осам чувара народне баштине Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара