Гимназијалци као глумци

Позоришни сусрети гимназија у Књажевском српском театру до 28. априла. Фестивал отворили ученици из македонског града Кавадарци, чији је наступ био ревијалног карактера.

У Крагујевцу се оджавају "17. Позоришни сусрети гимназија", који ће трајати до 28. априла. Фестивал је такмичарског карактера, а одржава се под покровитељством  републичког Министарства просвете и града Крагујевца.

Позоришне сусрете гимназијалаца, отворила су ученици Гимназије из македонског града Кавадарци. Њихов наступ је био ревијалног карактера.

Наредних дана, пред публиком, 14 такмичарских представа гимназија из Блаца, Земуна, Београда, Рашке, Прокупља, Тополе, Смедеревске Паланке, Ваљева, Лебана, Нове Вароши, Суботице и Крагујевца.

За овогодишњи  фестивал, пријављене су  22 представе од којих је селектор одабрао 14, изјавио је Александре Живадиновић из организације "Сопче".

"Овогодишњи репертоар представа које учествују на Сусретима,  је  разнолик. Од античких трагедија (Есхил), класичних драмских текстова  (Нушић), антологијских текстова читаних на модеран начин, преко  ауторских ученичких и професорских дела, до најактуелнијих драмских текстова популарних драмских писаца (Ромчевић, Србљановић)," каже глумац и  селектор позоришних сусрета гимназијалаца Србије, Мирослав Перовић.

Све представе играју се на сцени крагујевачког Књажевског српског театра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије