Читај ми!

Први социјални станови у Кикинди

У Кикинди ускоро почиње изградња првих социјалних станова, као део пројекта Националне стратегије вођења бриге о социјалном становању. Плацеви су обезбеђени, а у току је израда локацијских дозвола и припрема правилника о додели.

Педесеттрогодишња Даница Бубало, радница кикиндске Ливнице, има 33 године радног, али и подстанарског стажа. Доста јој је, каже, лутања од стана до стана, од газде до газде и да ће напокон наћи стан у коме ће имати свој мир.

Даница се нада да ће се, са своје две кћерке, ускоро скућити у једном од 108 социјалних станова предвиђених за породице са малим и средњим примањима, који треба да буду изграђени током наредне три године.

Милорад Мандић из Општинске стамбене агенције каже да ће се ти станови градити у три зграде и бити величине од 25 до 75 квадратних метара, зависно од броја чланова породице која конкурише, а закупнина ће бити од 1,2 до 1,6 евра по квадрату.

У републичком буџету за ову годину налази се 250 милиона динара и десет милиона евра кредитних линија намењених градовима који су конкурисали за социјалне станове.

"Ако се настави овим темпом са обезбеђењем средстава идуће и наредних година, онда би се брзо решио проблем социјалног становања у Србији", каже министар грађевинарства и урбанизма Велимир Илић.

Предрачунска вредност инвестиције у Кикинди је око 200 милиона динара обезбеђених највећим делом из кредита Европске банке за развој, као и средствима локалне самоуправе и Министарства грађевинарства и урбанизма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 04. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије