Читај ми!

Помиловање отвара ране

Обренија Крстић, удовица убијеног тужиоца из Лесковца, незадовољна помиловањем Вучка Манојловића, који је 33 године провео у затвору због убиства Драгомира Крстића. Нама ране повређују, пријатеље и рођаке узнемиравају, а јавност обмањују, каже Обренија.

После помиловања Вучка Манојловића који је у затвору провео 33 године, први пут се у јавност огласила породица убијеног заменика Окружног јавног тужиоца из Лесковца. Други оштећени у овом случају нису желели да коментаришу одлуку о помиловању.

Ноћ између 29. и 30. децембра 1984. године била је најдужа и најболнија за породицу убијеног заменика окружног јавног тужиоца Драгомира Крстића. Његова 79-годишња супруга Обренија вест о помиловању Вучка Манојловића примила је тешко.

"Наше страдање је обновљено овим поступком и страдање наше родбине. Нама ране повређују, пријатеље и рођаке узнемиравају, а јавност обмањују. Па, он три живота да има не би му било довољно за зло које је направио", каже Обренија Крстић.

Обренија каже да им најтеже пада то што у протеклим годинама ни новинари ни колеге страдалог супруга нису покуцали на њихова врата, а истовремено су читали и гледали чак филмове о Вучку Манојловићу.

"Нико није дошао да нас пита како је и шта било. Како су новинари могли да пишу када нису проверили шта је било. Сваку његову лаж су писали. Сваку измишљотину", каже Крстићева.

Други оштећени у овом догађају од пре скоро три деценије данас нису хтели да коментаришу одлуку о помиловању.

Вучко Манојловић је 1986. године у Нишу осуђен на смрт. Када је 2002. године законом укинута смртна казна, Манојловићу је преиначена казна на 40 година затвора. Две године касније, Вучко Манојловић је први пут тражио помиловање.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије