Читај ми!

Вртић на точковима

Деца из седам села општине Мали Зворник тек од недавно могу да се играју и друже са својим вршњацима, захваљујући организованом превозу до вртића. Мини бус, који свакодневно развози шездесетак малишана донација је у оквиру пројекта Европске уније који се реализује у 15 општина у Србији.

За децу из седам села општине Мали Зворник организован је бесплатан превоз до вртића. Сваког радног дана 60 малишана из планинских села општине Мали Зворник, који нису имали могућност да уче и друже се са другом децом, одлазе од куће до најближе школе или обданишта.

"Кући сам се играла сама. Кад ми неко дође у госте ја се играм са њима", каже Дуња Перић, која има четири и по године.

Комби у договорено време чекају углавном маме са децом, преузима их васпитачица и пут се наставља.

"Види се напредак у сваком случају, дисциплина, социјализација с децом. Значи и мени је лакше да проводи то време са децом, да се навикава на школу", каже Тања Перић мајка из Брасине.

Александра Томић мајка из Брасине додаје да им значи доста  што деца уче, играју се и друже се.

Малишани проведу по два сата са другом децом и стичу нова знања. Већина од њих раније нису били у вртићу и нису се играли са децом свог узраста.

"Дружимо се и на тај начин упевамо да развијемо неки осећај припадности групи и једних и других, толеранције и разумевања", каже Наташа Ристић, васпитачица.

Директор вртића "Црвнекапа" Мали Зворник Олга Тодоровић каже да им је циљ био да унапреде васпитање односно да обухвате децу која немају других могућности.

финансирање трошкова превоза преузела је општина, а циљ свих је, како кажу, боља социјална инклузија и смањење сиромаштва уз проширење доступности вртића за сву децу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије