Читај ми!

Из чисте обести или људске зависти?

Седмочлана породица из околине Ниша, у којој три генерације живе од повртарства, мораће сама да сноси штету коју су јој нанели за сада непознати починиоци који су им уништили пластенике.

Када су кренули у редовне јутарње послове у пластеницима, Стевановиће из Доњег Међурова код Ниша сачекало је непријатно изненађење. Фолија на највећем пластенику намерно је расечена, а исту слику, како кажу, затичу други пут за свега двадесетак дана.

"Овај пластеник ме је коштао 40.000 евра. Цела кућа је оскудевала и мучила се за то. А он дође једном, па други пут и уништи га", каже Драгослав Стевановић.

Догађаји су пријављени полицији, а штета је први пут процењена на пола милиона динара, а сада на још 250.000. Како су пластеници практично у дворишту куће, Стевановићи су забринути и за личну безбедност.

"Бринем за породицу и за децу. Кад је тај могао да дође на педесет метара од куће, може и у кућу да уђе и да прође неопажен. Ту је видео надзор, рефлектори и све је осветљено", каже Данијела Стевановић.

Као највећи произвођачи раног поврћа у Нишавском округу, са 70 ари под најсавременијим пластеницима, Стевановићи су чланови удружења "Нишки повртар". У том удружењу сви су осигурали пластенике.

"То је осигурање од града, грома и пожара. Од људског фактора не постоји осигурање у овом моменту, тако да објекти не могу да се осигурају од ове врсте штете", каже председник Удружења "Нишки повртар" Дејан Лазић.

Сличних инцидената било је и раније у овом крају где велики број људи живи од повртарства. И никада, кажу, баште нису биле биле обране, већ је искључиво нанета штета произвођачима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара