Читај ми!

Путујућа изложба

У изложбеном простору Народног музеја у Ужицу отворена је путујућа изложба Арт центра под називом "Формат мали". После Ужица ову изложбу видеће и публика у двадесетак градова у Србији.

Ужице је већ седам година прва уметничка лука путујуће изложбе "Формат мали" која је ове године окупила 57 аутора различитих техника и поетика.

"Ово је примамљива изложба, посебно за младе уметнике. Они ту имају прилуку да се упознају са различитим техникама, са различитим сликарским прилазима и естетикама", каже Раде Верговић, академски сликар из Ужица.

Осим, из године у годину, све већег броја учесника, изложба "Формат мали" коју за време трајања погледа и више од 15.000 посетилаца, по оцени зналаца, добија и на квалитету.

"Мали број уметника може да "плива" у том формату и он сам по себи захтева одређену вештину, одређену технику и одређено знање и занатство", каже Марко Ђурић, историчар уметности НМ Ужице.

Све до краја године и изложбе у Београду, после које ће, захваљујући гласовима посетилаца, најбољи аутор имати изложбу у Арт центру, дела малог формата, погледаће и публика широм Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара