Читај ми!

Велика посећеност Института "Нишка Бања"

Институт за лечење кардиоваскуларних и реуматских оболења "Нишка Бања" и ове године пун је пацијената. Само од јануара до новембра имао је скоро 136 хиљада ноћења и осам хиљада пацијената који долазе из целе Србије.

Иниститут "Нишка Бања", и ове године бележи велики број пацијената. Основан пре скоро четири деценије, данас је савремено лечилиште за кардиоваскуларна и реуматска обољења.

"Имам терапију, струју,  блато, масажу, вежбе, и задовољна сам. Услови су одлични, а и услуга је такође изванредна", каже један пацијент.

У оквиру четири болничке целине Институт је опремљен савременим медицинским апаратима  почев од дијагностике, до рехабилитације. На одељењу за функционалну дијагностику, много је амбулантних, али и стационарних пацијената.

Докторка Светлана Костић, шеф одељења за функционалну дијагностику каже да су то пацијенти који су већ доживели кардиоваскуларни догађај и који су овде на рехабилитацији, као и они који су имали инфаркт, неку реваскуларизациону процедуру, где се процењује успешност тих процедура и стање пацијента након операције.

У Зеленгори, једном од три стационара, обједињене су реуматологија, физикална медицина, рехабилитација и ортопедска хирургија, што институту даје предност у односу на установе сличног типа у Србији.

Доктор Јован Недовић, начелник Клинике за реуматологију института "Нишка Бања" каже да реуматском болеснику, поред дијагностике и медикаментозне терапије, може да понуди и физикалну медицину и рехабилитацију, укључујући и балнеотерапију, а код дела болесника где су ове методе исрпљене и где постоје одређене дегенеративне промене, те пацијенте лече ортопеди.

Један од приоритета института у наредној години биће побољшање енергетске ефикасности: изградњом нових постројења цео институт грејеће се на термоминералну воду.

"Ми то већ сада радимо, али очекујемо да са новим постројењима то буде много ефикасније, исплативије и економски прихватљивије и за државу и за нас, а да буде еколишки исплативије, јер нећемо загађивати околину", каже директор института "Нишка Бања" Александар Димић.

Развој лечилишта у Нишкој Бањи почео је двадесетих година прошлог века, а данас је ова установа јединствено бањско лечилиште у Србији, јер обједињава лечење ове две врсте обољена.

Институт је и научно-наставна база Медицинског факуклтета у Нишу, а осим здравственог туризма има и савремени Велнес центар и могућности за спортски, рекреативни и конгресни туризам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара