Читај ми!

Боље грејање у Крушевцу

Радијатори око 8.000 корисника Крушевачке топлане последњих дана топлији су него на почетку грејне сезоне. Један од разлога је и то што први пут од настанка, пре три деценије, ово јавно предузеће угаљ купује директно из рудника.

Тренутно Крушевљани имају грејање 24 сата дневно, а просечна температура у становима и предузећима где су добре инсталације је око 22 степена.

Најпре је потписан уговор са предузећем Ресавица, а договорена је и испорука 15.000 тона угља за грејну сезону са Рударским басеном Колубара. Током децембра Крушевачка топлана уплатила је овим рудницима авансно 50 милиона динара.

У новембру, због превисоке посредничке цене енергената, Крушевачка топлана је уместо 150 тона угља, колико је потребно дневно за нормалан рад, на залихама имала свега двадесет тона, па је и грејање у граду било лоше.

Посредници у набавци угља наплаћивали су угаљ и преко 50 одсто више од тржишне цене, чиме је, у протеклој деценији, оштећена Топлана за око седам милиона евра, што је скоро десет пута већа вредност од процењене имовине предузећа.

На лагеру има око 2.000 тона угља, што је довољно до Нове године, али чињеница је да енергенти стижу свакодневно на депо предузећа.

Директном набавком угља од произвођача, током ове грејне сезоне, Топлана ће, како кажу, уштедети око милион евра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара