Читај ми!

Опрез, лед на путевима

Сметови, снег и лед отежавају саобраћај у Србији. Из заробљених аутомобила спасено 140 људи, а 18 путних праваца у Србији затворено за саобраћај. У пет општина на снази ванредна ситуација.

Саобраћај у Србији је отежан због сметова, снега и леда. Посебно тешко на подручју Борског, Средње Банатског, Северно Банатског, Јужно Банатског, Јужно Бачког и Браничевског округа. Из заробљених аутомобила спасено је 140 људи, а 18 путних праваца у Србији затворено је за саобраћај, подаци су Сектора за ванредне ситуације.

Одлуке о проглашењу ванредне ситуације су на снази у пет општина: Кикинди, Житишту, Новој Црњи, Врбасу и Великом Градишту.

Због јаког ветра и снежних наноса у вршачкој општини још се не може стићи до Ватина, Гудурице, Великог и Малог Средишта, Марковца, Шушаре и Јабланке, али се очекује да ће ноћас и ти путеви бити проходни.

Највећи застој био је на путу Вршац-Ватин, према румунској граници, где је више од 20 сати било заробљено 40 шлепера и 20-ак путничких возила.

И путеви који из Зрењанина воде ка Београду, Кикинди и Сечњу били су данас непроходни. Пут од Зрењанина ка румунској граници, делимично је рашчишћен а деоницом код Клека повремено су пропуштана путничка возила. На подручју средњег Баната забрањен је саобраћај за камионе.

У Браничевском округу магистрални и регионални путеви су проходни. Иако сва села у Пожаревачком крају имају комуникацију с магистралним правцима проблематични су поједини локални путеви.

Тако на пример, синоћ ни теренска возила полиције нису могла да се пробију до Касидола и Смољинца.

"Само у овом дану било је три овакве ситуације, извукли смо четири грађанина и четири возила и отпратили их до оближњег села Смољинац", рекао је начелник Одељења за ванредне ситуације Пожаревац Горан Ђорђевић.

Превентивно затварење неких путева

У Сектору за ванредне ситуацији кажу да саобраћајна полиција превентивно затвара неке путне правце. Апелују да се не креће на пут без преке потребе.

"Ми смо ноћас очекивали јачу ледену кишу али очигледно да је ова најава ветра, већ евидентног у Војводини, наненала много проблема. Имали смо контакт с покрајинским Штабом за ванредне ситуације који је предузео све мере да се додатна механизација упути у угрожена места. За сада нема потребе да се ванредна ситуација проглашава ни за територију Војводине ни за Србију, рекао је начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић.

Из АМСС -а наводе да су због олујног ветра и високих снежних наноса непроходни путеви Зрењанин - Вршац, Зрењанин - Чента, Чока - Кикинда - Зрењанин, Панчево - Вршац, Нови Сад - Бечеј - Бачко Петрово Село, Панчево - Велико Средиште, Алибунар - Локве, Сокобања - Бољевац преко Ртња, и Рам - Речица.

Снежни наноси такође отежавају саобраћај на путу Београд - Умка и Београд - Остружница код скретања за Железник.

Забрана саобраћаја за шлепере и камионе са приколицом важи на путевима према Гочу и Тари, као и Владичин Хан - Стразимировци (гранични прелаз), Слатина - Ваљево - Подбукови, Лозница - Ваљево, Ваљево - Дебело Брдо, Текериш - Мојковић - Крупањ, Коренита - Крупањ, Кошеви (кружни ток) - Читлук - Александровац - Грчак - Дренска клисура, Витково - Брус - Брзеће - Копаоник (Јарам) и Јошаничка Бања - Копаоник.

Путничка возила се на граничним прелазима задржавају до 30 минута. Због радова је ауто-пут Е-75 сужен на мосту преко Дунава код Бешке, на улазу у Београд и код петље Пожаревац. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара