Читај ми!

У Нишу топло-хладно

Сем хаварија на топловоду, у Нишу углавном нема већих проблема због снега. У овом леденом дану највише проблема имају Нишлије прикључене на Градску топлану у ширем центру града.

Због дотрајалости топловодног система готово у сваком тренутку по десетак улица у Нишу је без грејања. Грађани кажу да јуче није било грејања целог дана и да је тек јутрос пуштено.

"Поправимо хаварију на једном делу, јави се хаварија на другом делу система, И то већ два или три дана тако. Данас нове хаварије, на новим деловима топловода, а биће их још", каже Лука Павловић, заменик директора Градске топлане Ниш.

Саобраћај у граду и приграду успорен и отежан, али се одвија без застоја. Двадесетчетири екипе дан-ноћно раде на рашчишћавању снега, До удаљенијих села саобраћај је отежан, али ни једно од 64 села на подручју Ниша није блокирано. Неке градске линије скраћују сами возачи на основу процене техничке спремности аутобуса.

Светислав Манић, шеф  Штаба зимске службе каже да на локалним путевима има снега, али се саобраћај одвија, с тим што је, како каже, потребна адекватна зимска опрема.

"Задовољан сам, код мене је све чисто, а и овде у граду. Проблема има - снег, вода, а и аутобуси касне", каже један Нишлија.

Јавно -комунално предузеће Медијана поделиће СО скупштинама станара, а грађани се позивају да очисте снег и лед испред својих зграда и подсећају да су за неиспуњење ове обавезе прописане новчане казне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара