Почела зимска туристичка сезона

На Копаонику званично почела зимска туристичка. Тренутно на овој планини борави око 8.000 гостију. Захваљујући систему за оснежавање гости могу да уживају на стазама које су добро припремљене.

Зимска туристичка сезона званично је почела  у нашем најпознатијем ски центру на Копаонику. Ако се по јутру дан познаје бице једна од успешнијих јер тренутно на овој планини борави око 8 000 гостију.

Баш као у јеку сезоне када се тражи место више на Копаонику су овог викенда сви капацитети попуњени. Разлог су свакако промотивне цене смештаја и ски карата, велики хепенинг, али и снег који на овој  планини пада.

Ски пас је 70 одсто нижи, а смештај само 59 евра за три дана, кажу скијаши и додају да су стазе које раде добро припремљене,  да су цене сада као и у зимским туристичким центрима у окружењу.

Захваљујући систему за оснежавање којим је ове године покривено цело скијалиште, гости могу да уживају на стазама које су добро припремљене.

Директор ЈП "Скијалишта Србије" Дејан Љевнаић каже да раде жичаре Караман гребен и Панчић експрес, а да ће са повећањем снежног покривача и броја гостију бити пуштене и остале. 

"Капацитет жичара је 32.000 скијаша на сат. Ове године имамо и три нове стазе на Гобељи од којих је једна намењена оним који воле  екстремно скијање. Цело скијалиште од ове сезоне покривено је системом  за вешштачко оснежавања", каже Љевнаић.

У овом туристичком центру протеклих година се пуно радило и улагало.

Никола Аврам, директор МК "Ресорт" каже да су успели да за само четири месеца обнове хотел "Гранд" који је страдао у пожару и заврше са реновирањем Конака.

"Заједно са Скијалиштем успели смо да од Копаоника направимо лидера у регион када је у питању зимски туризам. У овом тренутку Словенци су далеко иза нас", каже Аврам.

Директор хотела "Путник" Андрија Јеремијевић каже да су заједничким наступом без сујете,  успели  да Копаоник учине репрезентативном европском туристичком дестинацијом.

"У нашем објекту у току новогодишњих празника чак 90 одсто гостију су Руси", каже он.

На Копаонику ће ове године боравити највише домаћих гости као и они из земаља у окружењу. Интересовање је велико. За новогодишње празнике и распуст сви капацитети су већ распродати.

Прошла сезона година када је остварено 200.000 ноћења и продато 110.000 ски карата била је једна од успешнијих.

У овом туристичком центру се надају да ће с обзиром на овакав почетак те бројке бити премашене и неки рекорди оборени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара