Читај ми!

Прве пресуде

Градска топлана у Нишу правоснажно је осуђена на новчану казну од 100.000 динара, а бивша директорка Горица Митић са 20.000 динара због кршења Закона о јавним набавкама. Ово је прва пресуда по пријави Државне ревизорске институције.

Прве пресуда по пријави Државне ревизорске институције изречене су у Нишу. Одлуком Суда Градска топлана у Нишу кажњена је на новчану казну од 100.000 динара, а бивша директорка Горица Митић са 20.000 динара због кршења Закона о јавним набавкама.

Како је утврђено пред Прекршајним судом у Нишу, бивша директорка је без тендера закључила уговор о транспорту 10.000 тона мазута за потребе Топлане.

Митићева је 20.октобра 2010. године са фирмом "Милетић" из Параћина склопила уговор о транспорту 10.000 тона мазута од Новог Сада до Ниша и Панчева до Ниша по цени од 18 милиона динара. Тиме је прекршен Закон о јавним набавкама, јер није обезбеђен једнак положај свих понуђача.

Прекршајни суд је првостепену одлуку донео 3. октобра. На одлуку су се жалили и Топлана и ДРИ, али је Виши прекршајани суд оценио да су жалбе неосноване и потврдио првостепену одлуку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво