Читај ми!

Лазару награда Амбасаде Мексика

Град Крушевац био је домаћин делегацији амбасаде Мексика првенствено захваљујући Лазару Ђорђевићу ученику петог разреда основне школе "Јован Поповић". Ликовни рад "Ово је мој Мексико" једанаестогодишњег дечака уврштен је у 15 најбољих, на међународном конкурсу који већ 16 година расписује Влада ове државе.

Заменик Амбасадорке Мексика у Србији лично је уручио награду вредну хиљаду и по долара Лазару Ђорђевићу за ликовни рад "Ово је мој Мексико" који је уврштен у 15 најбољих, на међународном конкурсу који расписује Влада Мексика.

Добитник је изабрао компјутер и прибор за сликање. Због тога што је цртеж остао у Амбасади, аутор је покушао да га дочара.

"Читао сам доста о Мексику и насликао сам војнике у борби где се сукобљавају Мексиканци и Французи", каже Лазар.

Лазар је цртежом представио епску битку у Пуебли, поводом њене 150-годишњице, која представља део идентитета мексичког народа.

Хосе Умберто Кастро Биљалобос, заменик амбасадорке Мексика у Србији каже да је за Амбасаду Мексика велико задовољство што је чак троје деце из Србије освојило ову међународну награду.

"То је још једна потврда пријатељства наша два народа", каже он.

Радови деце из Србије којима је први пут пошло за руком да освоје ову награду наћи ће се на светској путујућој изложби. Посета делегације Мексика школи осмишљена је као упознавање ђака са културом и историјом ове земље, али и гостију са српском традицијом.

Осмишљени су штандови две земље. Ученици су пронашли много фотографија како би гости из Мексика разумели шта желе да представе.

Максим Костић из седмог разреда нашао је пуно података о знаменитостима и природним богатствима ове земље и нацртао карту.

"Нешто смо научили од њих, они ће нешто научити од нас о нашем граду, традицији и култури и то је увек нека дивна размена енергије", каже Душанка Милосављевић, професор.

За делегацију Мексика приређен је пријем у Градском здању. Гости су обишли галерију Милића од Мачве, а вечерас ће у биоскопу "Крушевац" отворити Недељу савременог мексичког филма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво