Читај ми!

Завршне вечери НИМУС-а

Концертом три нишка тенора: Жака Радинсона, Марка Милановића и Бојана Величковића у нишком Народном позоришту биће затворене овогодишње Нишке музичке свечаности. У протеклих двадестак дана нишкој публици представили су се уметници из наше земље, али и целог света, а организатори су се ослонили, пре свега, на домаће снаге.

Завршне вечери НИМУС-а три тенора и Нишки симфонијски оркестар, са диригентом Дејаном Савићем, поклониће нишкој публици најлепше наполитанске арије.

"Увек је лепо радити са оркестром и велико је задовољство младом уметнику уопште имати прилику да велике арије које ћемо ми извести вечерас пева са једним таквим ансамблом", каже Марко Милановић, тенор.

Дејан Савић, диригент каже да ће то бити један добар завршетак једног успешног фестивала, што показује публика и програм.

Током овогодишњег НИМУС-а, тридесет осмог по реду, одржано је четрнаест концерата, а наступ нашег познатог пијанисте Милоша Михајловића, један је од најзапаженијих.

"У време када велики број људи покушава да организује неке нове манифестације с тенденцијом да буду традиционалног карактера и редовно се дешава  да те манифестације буду одржане само једном. Стварно је велики успех за манифестацију као што је НИМУС да постоји толико година", каже Милош Михајловић, пијаниста.

Иако сала Нишког симфонијског оркестра нема велики број места, Нишке музичке свачаности увек изазивају велико интересовање публике.

Организатори НИМУС-а су Нишки симфонијски оркестар и Нишки културни центар, чији посао није био само пажљив одабир извођача.

Бојана Симовић, в.д. дирекотра НКЦ каже да су организовали дочек самих уметника, превоз, њихов смештај, бринули се о њима 24 сата и организовали пробе за њих.

"Поред уметника из иностранства, из света, из Србије гостовао је велики број Нишлија и показало се да је то прави пут", каже Весна Братић, в.д. дирекотра Нишког симфонијског оркестра.

Слоган овогодишњег НИМУС-а је "Недеље музике у Нишу", а његово одржавање, које финансира Град, коштало је пет милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво