Читај ми!

Разредна на прагу стоте

На прослави матуре, своје бивше ђаке у Шапцу прозивала је разредна која ускоро пуни сто година. Професорку, Радмилу Стошић упознала је планета, када је на Ролан Гарос дошла да упозна Новака Ђоковића.

Обележавање 50 година од матуре није необична појава, али када на годишницу испита зрелости омиљене генерације дође разредна на прагу стоте, онда је то јединствен догађај.

Професорка, Радмила Стошић дошла је на Ролан Гарос да упозна Новака Ђоковића и тада је за њу чула цела планета.

"Осећамо се као деца, јер и после пола века од матуре можемо да загрлимо разредну", кажу ђаци који су одавно у пензији.

Да са њима подели радост, професорка Радмила Стошић, стигла је из Париза, а то што је у 99.  години, не спречава је да их прозива и без дневника.

"Волела сам своју струку и своје ученике и нисам се надала да ћу дочекати овакво поштовање, овакву љубав од мојих ученика, јер знам да сам била врло строга", каже Радмила.

Она каже и да се ова генерација издвајала по дружењу, успесима у науци и спорту, а данас и по томе што прославу матуре може да организује за 72 сата.

"Кад сам позвала једну другарицу и кад је чула да долази професорка Стошићка, она је рекла, јао, па она ми и није у некој успомени, јер сам имала лошу оцену, али доћи ћу", каже Драгослава Ћирић, професорка Медицинске школе у пензији.

Јанко Новаковић, организатор матуре каже да је њихово одељење на свим прославама од пет до педесет година било најбројније, захваљујући томе што су имали разредног старешину који је знао да их обједини.

"Она нас је тако однеговала да је више од 90 одсто завршило факултет, што је највећи проценат који се може очекивати. Разбацани смо по свету, а ја сам већ дуже у Словенији", каже Душан Вићентић из Љубљане.

Милан Јовановић, новинар каже да би он и дан данас био у Шабачкој гимназији.

Радмила Стошић, дипломац чувеног Мике Аласа, позната је као врхунски стручњак, али велики  поштовалац Новака Ђоковића, са сличном енергијом и духом, који је наследила од родитеља.

"Важно је васпитање у породици, да негујемо рад, поштење и да не мрзимо. Сматрам да је Новак Ђоковић веома добар и да не мрзи. Ја га гледам на мечевима, чак и кад губи, не показује мржњу, он се смеши самом себи", каже Радмила Стошић.

У говору пропраћеном аплаузима, разредна је обећала да ће на годишњице матуре долазити  док Ђоковић побеђује, а ђаци јој приређују овакав дочек.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво