Читај ми!

Градска Скупштина о Миланском едикту

Одборници Скупштине града Ниша на једној од наредних седница требало би да донесу одлуку о проглашавању 2013. годином обележавања 17 векова Миланског едикта. То би омогућило финансијску потпору из градског буџета за активности у вези са тим јубилејем.

Пред нишком Скупштином до краја године наћи ће се иницијативе везане за обележавање јубилеја Миланског едикта у Нишу следеће године. Одборници би требало да усвоје одлуку о проглашавању 2013. годином обележавања 17 векова Миланског едикта у Нишу, најавио је председник градског парламента.

Представљајући иницијативу, председник Скупштине Миле Илић рекао је да ће о томе разговарати са шефовима свих одборничких група, како би одлука била једногласна.

"Желимо да програм свих институција, чији је оснивач град,  јавних градских предузећа, установа и служби, буде прилагођен том догађају", каже Илић.

На тај начин биће обезбеђена средства за активности око прославе из буџета града и јавних предузећа и институција. Одборници ће одлучивати и о установљавању нове награде града Ниша.

"У мом кабинету сматрамо да треба донети одлуку о установљавању награде за толеранцију  која ће носити назив Цар Константин, и која ће се додељивати сваке године на Дан града 3. јуна, а први пут следеће године", каже Илић.

О овим предлозима Илић ће разговарати са шефовима одборничких група, како би иницијативе биле заједничке, а одлуке једногласне.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије