Читај ми!

Извештај из јефтиног живота

Од седам најбољих позоришних остварења у региону на 17. Југословенском позоришном фестивалу, које су у конкуренцији за награду "Ардалион", ужичка публика је већ видела пет. Судеци по утисцима, задовољна је овогодишњим избором селектора Бојана Муњина.

Од "Рибарских свађа", преко комада "Сумња", затим "Зоран Ђинђић", "Буђење пролећа" и "Драме о Мирјани и овима око ње", публика на 17. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу је, углавном, задовољна излазила из сале.

Реакцију публике посебно су исчекивали актери комада "Зоран Ђинђић".

"Оваква представа, тј. политички театар је увек негде мач са две оштрице и ја сам презадовољна реакцијом наше публике вечерас", каже Тања Петровић, представа "Зоран Ђинђић", Атеље 212.

Бојан Муњин, селектор Фестивала каже да то што публика није излазила, говори о томе да су они спремни, у седамнаестој година Фестивала, да се суоче и са темом и са проблемом, и са најтежим питањима, као и, како каже, потпуно другачијом поетиком него што је конвенционално казалиште.

Из годину у годину, по оцени позоришних зналаца, фестивал оправдава своје постојање.

"Ужичанима значи Фестивал оно што значи Србији. Прво, то је увид у оно што се ради у региону, што је једна битна ствар. Друго, то је размена енергије, размена, ако хоћете, чак и културних добара", каже Бранко Поповић, редитељ из Ужица.

До краја фестивала публици је преостало да види представу "С друге стране" - Загребачког казалиста младих и Чеховљев "Вишњик", рађен у копродукцији Југословенског драмског позоришта и Града Театра Будва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије