Читај ми!

Станари за пример

У згради на Византијском булевару 94 у Нишу, по речима њених станара, право је задовољство живети. Заједнички простор ове зграде у којој живи 35 породица, свакодневно одушевљава пролазнике.

Тепих испред улазних врата, видео надзор, ходници пуни цвећа и уметничких слика, само се неки од детаља који красе зграду на Византијском булевару у Нишу.

Нажалост, кажу, мало је оваквих примера, јер се, најчешће затичу незакључана врата, покварена брава, поломљено бетонско степениште и уништени поштански сандучићи, а лифтови су, кажу, тек посебна прича.

Са суседних зграда на равне кровове стамбених и трговинских објеката баца се све што би требало да заврши у контејнеру. Неки социолози сматрају да је то последица, живота у хаотичној држави, затим кућног неваспитања и недовољног институционалног образовања.

Етика становања се, иначе, у већини држава не учи него регулише законом. Код нас регулатива није довољно разрађена нити обавезујућа па је стога и неефикасна.

Постоји и феномен "сиромашних власника" који нису у стању да сносе трошкове одражавања зграда. То, међутим, како кажу, не оправдава лоше навике да бацамо отпадке где стигнемо, правимо буку, заборављајући да стамбене објекте делимо са другим људима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво