Читај ми!

Протест породица погинулих рудара

Чланови породица рудара који су погинули у руднику "Соко" 1998. године, протестовали су испред седишта компаније за подземну експлоатацију угља у Ресавици. Они траже да им рудник после 15 година коначно исплати обештећења за погинуле мужеве и очеве.

Испред капије "Рембаса" огорчене породице рудара страдалих у "Соко" су поставиле кревет и развиле рударску заставу, решене да ту остану док спор стар деценију и по коначно не буде решен. Тврде да им рудник, по извршним судским пресудама, заједно са каматама, дугује 43 милиона динара.

Безуспешно, кажу, обилазе судове у нади да ће коначно наплатити одштету и наглашавају такође да веома тешко живе, да немају сталних прихода и да у крајње оскудном материјалном стању школују децу.

Син погинулог рудара Данило Крстић сматра да Јавно предузеће за подземну експлоатацију угља има новца за исплату, али да  договор тренутно коче високе затезне камате.

Супруга погинулог рудара Мира Николова огорчена је на рудник као и на поступак дугогодишњег доказивања правде на суду.

Пословодство Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља позвало је породице на разговор и обећало да ће њихов проблем наредних дана бити решен.

Нови директор Јавног предузећа за подземну експоатацију угља "Ресавица" Владан Милошевић каже да дуг није споран и да ће бити исплаћен. За сутра у 15 часова он је заказао нови састанак у руднику "Соко" где ће породицама и адвокатима бити предложен начин за исплату дуга и камата.

После несреће у руднику "Соко" код Сокобање 1998. године захтев за обештећење поднело је свих 29 породица, али су због маратонског многи у међувремену одустали од тужби. Наводно је због тога супруга једног од страдалих рудара извршила самоубиство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара