Читај ми!

Помоћ девојчици коју су напали пси

Градски функционери Ваљева најавили су новчану помоћ за девојчицу коју су пре пет дана изуједали пси док се враћала из школе.

Седмогодишња девојчица из Ваљева, коју је пре пет дана изуједао чопор паса луталица, добиће помоћ у износу од 50.000 динара. Помоћ су из сталне буџетске резерве најавили функционери градске управе коју су девојчицу посетили у ваљевској болници где се успешно опоравља.

Њу су пси напали у близини ОШ Десанка Максимовић, у приградском Новом насељу при повратку с наставе. Начелник Комуналне инспекције Ђорђе Милановић најавио је појачан инспекцијски надзор да би се предупредили напади паса, а посебно у околини школа и обданишта.

Он је проценио да је на улицама Ваљева око 500 паса луталица, од којих је 200 било у азилу, где су "чиповани" и стерилисани, а потом враћени на улице као "чувари простора".

Милановић је најавио оштрију контролу власника паса и покретање прекршајних поступака против оних који псе нису пријавили и "чиповали".

У Служби зоохигијене Градске чистоће Видрак која брине о псима луталицама, сматрају да не постоји начин за решавање тог проблема јер нема новца за проширење азила за псе у селу Златарић.

Капацитет азила у селу Златарић од 180 места, отворен је 2006. године. Тренутно је претрпан, а збрињавање луталица у неком од азила у околним местима, попут Уба, кошта од 3.000 до 4.000 динара.

Из градског буџета се за рад Службе зоохигијенен издваја око четири милиона динара годишње али то није довољна сума за све те послове. Ове године су Видрак и Град Ваљево платили накнаде за уједе паса луталица у износу од 4,6 милиона динара. Прошле године је исплаћено 6,5 милиона, а 2010. 5,2 милиона динара.

Градска управа формирала је посебну комисију која се договара о вансудском поравнању са грађанима које су пси ујели, да би трошкови били мањи.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара