Читај ми!

На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"

Сребро одбојкашица на Европском првенству и светско злато Иване Вулете изгледа нису довољан успех да им испред Старог двора захвалимо.

Спектакуларан, и потпуно заслужен, дочек приређен је синоћ традиционално на балкону Старог двора. С њега су нам се на подршци захвалили кошаркаши, баскеташи и Новак Ђоковић.

Било је и суза и песме, баш како и приличи највећима. Али ми нисмо показали величину, јер је балкон ипак био мали за СВЕ оне којима је синоћ требало да аплаудирамо.

Да ли због кратког сећања, од којег често болујемо, тек одбојкашице које су почетком овог месеца освојиле сребро на Европском првенству и Ивана Вулета која је пре свега три недеље освојила дуго чекано светско злато – нису синоћ ни поменуте.

Сребрне одбојкашице нису у земљи, јер им тај успех није обезбедио пласман за Олимпијске игре. Оне се у Кини боре за олимпијску визу.

Па и због тога, чини се, дужни смо им једно велико ХВАЛА. Баш као и Ивани Вулети која се спрема за финале Дијамантске лиге.

Заслужиле су бар прилику да нам се са балкона обрате видео-поруком. Осоколила би и њих у Кини и Америци подршка нас који тако здушно навијамо и радујемо се сваком њиховом успеху.

Неки "малициознији" међу нама рекли би да смо синоћ показали да се само мушки успеси броје. Ја ипак оптимистички верујем да нисмо постали толико мизогина нација. Али волела бих да чујем који је изговор за синоћни пропуст?!

А тешко је смислити изговор за такво непоштовање успеха репрезентације која је освојила све што се освојити може, осим олимпијског злата. Ваљда ће после Париза "заслужити" да им на томе захвалимо.

А ако Ивани Вулети не захвалимо ни после Олимпијских игара у Паризу, које ће бити чак пете на којима брани боје наше земље, онда нам ни изговори више нису потребни.

До тада, можда за девојке није било места на балкону, али сва је срећа па знају добро да "кувају". Сигурна сам да неће “прескочити“ балкон после Олимпијаде.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво