Да ли улазимо са кишом и снегом у новогодишњу ноћ

У Србији ће данас бити облачно време, повремено с кишом, на планинама са снегом. Увече и у току ноћи снег је могућ понегде и у брдским пределима. Током викенда задржава се хладно време са температуром испод просека за ово доба године. У новогодишњој ноћи без снега, са температуром од 2 до -2 степена Целзијуса.

Недељко Тодоровић наводи за РТС да нас наредних дана очекује променљиво облачно време уз падавине, а за викенд следи пролазно захлађење.

"Наредних дана задржава се кишовито време уз формирање снежног покривача на планинама – температура од четири до шест степени".

Према речима метеоролога, у петак нас очекује локална појава слабе кише. У брдско-планинским пределима провејаваће снег.

За викенд и почетком наредне седмице задржава се хладно време са температуром испод просека за ово доба године, а од недеље и са слабим и умереним јутарњим мразевима.

У нижим пределима доћи ће до формирања снежног покривача (очекивана висина снега на северу до три центиметра, у осталим пределима од пет до десет центиметара), а на планинама повећање висине снежног покривача (нових 10 до 15 центиметара).

Више снежних падавина очекује се у западним, југозападним и јужним крајевима.

Почетком наредне седмице уследиће благи пораст температуре.

Према Тодоровићевим речима, за Нову годину ће бити суво и хладно време, како у Београду, тако и у већем већем делу земље. 

"Током новогодишње ноћи очекује нас суво и хладно време са температуром од 2 до -2 степена Целзијуса. У неким пределима могућа је магла", навео је Тодоровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се