Гужве на прелазима, на Хоргошу се чека око пет сати

На Хоргошу се на улазак у Србију чека око пет сати. На Келебији, на улазак у нашу земљу такође је потребно велико стрпљење, јер се у колони чека између два и три сата. На Батровцима на улазак у земљу задржавања су сат и по, док је на путу ка црногорском и грчким морима задржавање на Гостуну и Прешеву пола сата.

Највећа гужва је на излазу из Мађарске, на прелазу Реске, где путници чекају пет сати стигли до граничног прелаза Хоргош, а колона аутомобила у суседној земљи дуга је око осам километара.

Како јавља дописник РТС-а, чекања су дуга  јер, мађарски цариници контролишу свако возило и сваког путника, па се препоручује коришћење алтерантивних прелаза, где су задржавања нешто краћа. За 12 часова овуда је прошло 10.000 возила.

Тек у недељу увече очекује да притисак попусти.

На улазу у Србију, на Хоргошу, полицијска и царинска контрола обавља се у свих шест расположивих улазних трака, а путничка возила се задржавају до 60 минута.

Да би стигли до мађарског прелаза Реске, возила се у међупростору између две границе задржавају најмање још два сата.

Да би ушли у Србију, на граничном прелазу Томпа - Келебија путнички аутомобили чекају око два сата на прелазак границе.

На интегрисаним мађарско-српским граничним прелазима Реске-Хоргош 2 и Ашотхалом-Бачки Виногради који раде од 7 до 19 часова, на улазу у Србију се током дана чекало око два сата.

На прелазу Батровци на излазу из Србије чека се двадесетак минута, али су са Хрватске стране и даље километарске колоне, пa се на улазу у Србију чека сат и по, наводи извештач РТС-а. Овог и претходног викенда прелаз је прошло 30.000 возила и 100.000 путника.

Путницима се саветује да уместо Батроваца изаберу преосталих пет алетарнативних прелаза на којима се просечно чека пола сата.

Иста ситуација је и на излазу из земље, на граничном прелазу Градина са Бугарском задржавања су око 150 минута, док се на граничном прелазу Прешево на улазу у Македонију чека око 30 минута, наводи АМСС. 

На прелазима са Црном Гором на прелазу Гостун чека се око пола сата а на прелазу Јабука су на излазу задржавања око 60 минута, а саобраћај је појачаног интензитета и на улазу у земљу.

Сезона годишњих одмора је у пуном јеку, а викенд у последњим данима јула означава шпиц летње туристичке сезоне који протиче у знаку велике смене туриста, са великим бројем страних држављана који пролазе кроз нашу земљу ка истоку или западу Европе.

Најоптерећенији је Коридор 10, а константно јак прилив, возила и повремени таласи су разлог дужег задржавања на појединим наплатним рампама и граничним прелазима овог коридора на које возачи морају бити спремни. Са повремено успореном вожњом треба рачунати и на обилазници око Београда.

Из ЈП "Путеви Србије" подсећају да су отворени сви расположиви канали за наплату путарине, улажу се максимални напори и користе сва расположива средства како би се убрзала проходност, међутим на наплатној станици Стара Пазова, из правца Суботице према Београду, задржавање на наплати је 15 минута.

На наплатној станици Сириг, из правца Нови Сад према Суботици, задржавање возила на наплати је 20 минута, на осталим наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији нема задржавања.

Од 29.07. до 02.08. због радова на локалном путу од искључења за аеродром са ауто-пута из правца Београда, до аеродрома "Никола Тесла" доћи ће до измена у режиму саобраћаја.

До аеродрома "Никола Тесла" из правца Београда (ауто-путем) стизаће се преко петље "Добановци" где ће се вршити промена смера кретања и супротним смером (Шид-Београд) саобраћати до аеродрома.

Изводе се радови на обонови коловоза, на државном путу I А реда број 1, деоница од Суботице до Београда, у правцу Суботица–Београд. Саобраћај ће се у зони петље Нови Сад север код службеног пролаза преусмерава на леву (претицајну) коловозну траку. Радови се изводе од 27.07. до 30.09.

Због радова на поправци и асфалтирању коловоза, на државном путу I А реда број 1, на деоници од Параћина до Ћуприје, у смеру Ниш–Београд, саобраћај ће се од 29.07. до 30.07.2017. до 17 часова одвијати левом (претицајном) коловозном траком.

Појачан саобраћај у Хрватској, застоји и колоне возила

У Хрватској је саобраћај и вечерас појачан посебно ка мору, а и унутрашњости, на главним путевима, јавио је Хрватски аутоклуб (ХАК).

Због врло интензивног саобраћаја, туристичке сезоне, гужве, застоји и колоне су на већини граничних прелаза са Словенијом, БиХ, Србијом (Бајаково, Товарник, Илок, Ердут, Батина...), Црном Гором (Карасовићи).

Пред наплатом Лучко у смеру Загреба колона је око два километра, повремено су застоји од Карловца према Загребу, а на А3 Брегана-Липовац пред граничним прелазом Бајаково колона је око три километара, док је на путу Горичан-Загреб пред наплатом Горичан колона према Мађарској око километар, преноси Хина.

Због саобраћајне несреће на Јадранској магистрали у Шибенику, вози се успорено, једним траком. 

Због пожара је за сав саобраћај затворен пут Арбанија-Жедно на Чиову.

Појачан је промет и у трајектним пристаништима према острвима као и у лукама Задар, Сплит, Дубровник. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи