Појачан саобраћај на граничним прелазима са Мађарском

Због новог прилива возила из западноевропских земаља, али и оних који се враћају са одмора, појачан саобраћај на граничним прелазима са Мађарском. На Батровцима чекање око 90 минута.

На граничном прелазу Реске, на излазу из Мађарске, путничка возила чекају два до три сата да би стигла до граничног прелаза Хоргош, а колона аутомобила је дуга око два километра.

На улазу у Србију, на Хоргошу, полицијска и царинска контрола обавља се у пет улазних трака, па се путничка возила се задржавају тек десетак минута.

На излазу из земље, на Хоргошу, путници чекају двадесетак минута, док је међупростор до мађарске границе попуњен аутомобилима, па се возила задржавају око 90 минута да би стигли до прелаза Реске.

Бележи се и појачан саобраћај на граничном прелазу Херцегсанто - Бачки Брег, па се у оба правца чека око пола сата на прелазак границе.

На интегрисаним мађарско-српским граничним прелазима Реске-Хоргош 2 и Аашотхалом-Бачки Виногради који раде од 7 до 19 часова, на улазу у Србију Чека се око сат времена.

На граничном прелазу Томпа - Келебија нема дужих задржавања. 

Према последњим подацима Управе граничне полиције Србије задржавања на граничним прелазима је променљиво. Тренутно је појачан саобраћај на улазу у Србију из правца Хрватске на Батровцима, где је задржавање на нашем прелазу за путничка возила око 90 минута. На осталим прелазима нема дужих задржавања. 

Најоптерећенији је коридор 10 у смеру ка Бугарској и Македoнији, као и аутопут Е-70 из правца Хрватске и Е-75 правца Мађарске, па су због већег прилива возила могућа и нешто дужа задржавања на појединим наплатним рампама и граничним прелазима, наводи се у саопштењу АМСС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се