Смена туриста успорава путовање, поново колоне на Хоргошу

На излаз из Мађарске чека се два сата. После блокаде због несреће, на 128. километру од Будимпеште, а педесетак километара од Сегедина, саобраћај је поново успостављен. На граници са Хрватском код Шида на улазак у Србију се чека сат времена, а на излазак из Србије на Градини три сата. На Батровцима на улазу и излазу из земље задржавања су по пола сата.

Из света ће, барем овог викенда, многи доћи у Србију, или само кроз њу проћи. Иако није необично да су у шпицу сезоне велике гужве на путевима и граничним прелазима, чекање у колони због тога није лакше. 

Од јутрос се чека у колонама на Хоргошу. На излаз из Мађарске дуго се чека, возачи кажу два сата да би стигли до границе са Хоргошем, јавља извештач РТС-а. 

На 128. километру од Будимпеште, педесетак километара од Сегедина, догодила се несрећа, на ауто-путу М-5 који од Пеште води према Хоргошу, па је саобраћај био обустваљен. Створиле су се колоне на том делу пута. Путници су морали дуже да чекају да би стигли и до граничног преласка Реске и до Хоргоша.

Возачима се саветује да користе алтернативне прелазе као што су Келебија, Бачки Виногради, Хоргош 2, Бајмок и Бачки Брег.

На интегрисаним мађарско-српским граничним прелазима Реске-Хоргош 2 и Ашотхалом-Бачки Виногради који раде од 7 до 19 часова, на улазу у Србију чека се око сат времена. 

На граници са Хрватском код Шида на улазак у Србију се чека сат времена.

На излазак из Србије на Градини се чека три сата, а на уласку 30 минута. На Батровцима на улазу и излазу из земље задржавања су од 15 минута до пола сата.

На излазу из Србије на граничном прелазу Гостун ка Црној Гори чека око 20 минута. На улазу и излазу преко Прешева чека се око 25 минута, а преко Шпиљана 90 минута. 

На наплатној рампи "Београд" код Врчина тренутно нема гужве. Николина Арбутина из ЈП "Путеви Србије" рекла је за РТС да је у протекла два дана 117.000 возила прошло кроз наплатну станицу "Београд".

У поподневним часовима биће повећан интензитет саобраћаја ка Београду. Арбутина препоручује електронску наплату путарине.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво