Гужве на рампама и прелазима, најдужа задржавања на Батровцима и Хоргошу

На готово свим граничним прелазима појачан је интензитет саобраћаја. На улазак у Србију чека се на Батровцима око сат времена, али се на излаз из Хрватске чека око три сата због километарских колона. На Хоргошу су задржавања 60 минута али је за излазак из Мађарске потребно око три сата. Око пола сата чека се на Градини, Гостуну и Прешеву.

Сходно првом дану викенда, а и због великог броја страних држављана који пролазе кроз нашу земљу на путу ка Црној Гори, Македонији и Бугарској, стварају се дуге колоне, са дужим задржавањима на појединим наплатним рампама и граничним прелазима.

На граничним прелазима са Мађарском, појачан је саобраћај у правцу јужних дестинација, јавља дописник РТС-а.

На Хоргошу велике гужеве на излазу из Мађарске чека се три сата, а на улазу сат времена. Реч је углавном о возилима са регистраским таблицама Немачке и Аустрије, али и Пољске, Холандије и Чешке. Према подацима граничне полиције, за 24 часа преко Хоргоша је земљу ушло 12.000 возила и око 35.000 путника.

На алетрнативним прелазима са Мађарском који раде од 7 до 19 часова - Бачким виноградима и Хоргошу два, чека два до три сата.

На Келебији и Бачком брегу, који раде нон-стоп, чекање је пола сата.

На Батровцима се на улаз у Србију чека око сат времена, док је на излазу из Хрватске колона возила четири километара и чека се сатима. Разлог за то је, како каже дописник РТС-а, Шенгенски информациони систем, због чега се путници детаљније прегледају.

Преко Батроваца, око 30.000 возила ушло је у земљу за 24 часа.

На Шиду време проласка се често мења, због задржавања на Батровцима па је и на овом прелазу могућа задржавања па зато треба користити прелазе Бачка Паланка, Сот и Богојево.

На излазу из наше земље појачан је саобраћај на прелазима Гостун са Црном Гором, и Прешево са Македонијом, а задржавања око 30 минута са тенденцијом пораста, док су на прелазу Градина са Бугарском на излазу из земље задржавања око 60 минута.

На наплатним рампама отворени су сви расположиви канали за наплату путарине, улажу се максимални напори и користе сва расположива средства да се убрза проходност, међутим и поред тога на појединим наплатним станицама Стара Пазова, Сириг и Наис може доћи до формирања колона.

Задржавање на наплатној станици Стара Пазова из правца Суботице ка Београду 15 минута.

На осталим наплатним станицама на ауто-путевима у Републици Србији нема задржавања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара