На излазу из Србије на Градини чека се два сата

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на граничном прелазу Хоргош, путничка возила, на улазу у Србију чекају око 60 минута. На Градини на излазу два сата док су на граничном прелазу Шид на улазу у Србију задржавања око 120 минута.

Возачима се, како би избегли вишесатна задржавања, саветује да користе прелаз Бачки брег, који је отворен 24 сата, а где се ретко кад чека дуже од 30 минута.

Гранични прелаз Бачки Виногради, Ђала, Бајмок и Хоргош 2 отворени су од 7-19 сати за путничка возила.

На прелазу Батровци са Хрватском на улазу у Србију задржавања су око 30 минута, док су на излазу из Хрватске колоне дуге више километара. На граничном прелазу Шид на улазу у Србију задржавања су око 120 минута.

Возачима се саветује да користе и прелазе Бачка Паланка, Сот, Богојево и Бездан.

Са Бугарском, на граничном прелазу Градина, због појачаног саобраћаја се време задржавања често мења, а на излазу из земље задржавања су око 180 минута.

Са Македонијом на прелазу Прешево на излазу из Србије задржавања су око 80 минута, док су на улазу у Србију око 45 минута.

Ка Црној Гори, на прелазу Гостун на уласку у Србију задржавања су око 30 минута, па се возачима саветује да користе и прелазе Јабука или Мехов Крш.

На наплатним рампама отворени су сви расположиви канали за наплату путарине, улажу се максимални напори и користе сва расположива средства како би се убрзала проходност, међутим, и поред тога на појединим наплатним рампама може доћи до дужих задржавања, а тренутно нису дужа од 5-10 минута. 

АМСС подсећа да је сезона годишњих одмора у пуном јеку, а други дан викенда протиче у знаку велике смене туриста, са великим бројем страних држављана који пролазе кроз Србију.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво