Мање гужве на Хоргошу, на улазак у Црну Гору се чека сат времена

На граничном прелазу Реске-Хоргош, на излазу из Мађарске гужве јењавају, јавља дописник РТС-а. На улазак у Србију чека се само десетак минута. На прелазу Гостун, на изласку из Србије, возила се задржавају више од сат времена. Теретњаци на Батровцима два сата чекају на излазак из земље.

Извештач РТС-а јавља да се на граничном прелазу Прешево чека десетак минута, а на Градини око пола сата. На Батровцима нема дужег задржавања.

На Хоргошу  на улазу у Србију, чекање се свело на свега десетак минута, а јењавају гужве на изласку из Мађарске, на прелазу Реске, где су се путници раније током дана задржавали око три сата, јавља извештач РТС-а са српско-мађарске границе.

Током протекла три дана чекало се по три, четири, пет, а аутобоуси чак и десет часова. Српско-мађарску границу прошло је 15.000 возила, највише турских и бугарских држављана, наших грађана који раде у иностранству, као и туриста из Чешке и околних земаља.

Овај талас гужви ће потпуно проћи у наредним часовима.

Наредних дана не очекују се гужве, али а већ следећа два викенда створиће се нове километарске колоне. Саветује се коришћење шест алетрнативних прелаза према Мађарској.

На прелазу Гостун на граници са Црном Гором, на изласку из земље, возила се задржавају више од сат времена, а гужве се могу очекивати и вечерас.

На другим прелазима са Црном Гором су мање гужве.

Према подацима македонског АМСС-а, на граничним прелазима Богородица и Дојран на улазак у Грчку чека се око један сат. Осим на та два гранична прелаза, на другим нема дужих задржавања на улазу и излазу из Македоније.

Управе граничне полиције наводи да су највећа задржавања теретних возила тренутно су на граничном прелазу Батровци на излазу из Србије ка Хрватској 120 минута, док за путничка возила нема већих задржавања, преноси Бета.

На граничном прелазу Градина на излазу из Србије ка Бугарској, путничка возила чекају 40 минута, на граничном прелазу Гостун на излазу из Србије ка Црној Гори чека се 45 минута, а на улазу 30 минута, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво