Поново ради гаража на Обилићевом венцу, 804 паркинг места

Реновирана гаража "Обилићев венац" јутрос је почела да ради, а возачима је на располагању 804 паркинг места. То је прва гаража у Београду која има пуњаче за електроаутомобиле.

Градоначелник Београда Синиша Мали наводи да се изашло у сусрет грађанима који живе у околини, те им је обезбеђено 217 паркинг места на два последња спрата, по посебној цени од 6.500 динара месечно.

На врху гараже налазе се соларни панели, а у гаражу се улази само из Улице Маршала Бирјузова из које су отворена два улаза и два излаза.

Постављен је видео надзор, лед расвета, гаража има четири пуњача за електричне аутомобиле, уграђен је лифт који ће значајно да олакша кретање по објекту, нарочито осдобама са инвалуидитетиом.

У оквиру гараже постављено је и 40 паркинг места за бициклисте, а постоји и могућност изнајмљивања двоточкаша за кориснике који паркирају своја возила у гаражи.

Цена паркирања по сату је 90 динара, док је месечна претплата 17.000 динара.

Градоначелник Београда Синиша Мали је најавио да ће на наредној Скупштини града бити донета одлука о јавном партнерству за четири нове подземне гараже на Косанчићевом венцу, Студентском тргу, Тргу Републике, Косовској улици.

"Очекујем да ћемо половином наредне године кренути да градимо те гараже у центру града. То нам отвара могућност за претварање Васине улице у пешачку зону, следеће године ће почети реконструкција Трга Републике, Тазијског тунела, Безистана. Из године у годину Београд постаје велико градилиште", рекао је Мали.

Упитан да ли ће станари имати потешкоће да уђу до својих резервисаних места пошто су на последњим спратовима гараже, градоначелник је рекао да су урађене посебне рампе за станаре, те уколико се деси да гаража буде пуна, они са својим картицама могу да уђу.

"Довољан је капацитет уласка из Улице маршала Бирјузова. Данас је први дан, хајде да гаража проради, па да видимо", рекао је Мали.

Отварању гараже осим градоначелника присуствовали су градски менаџер Горан Весић, председник Скупштине града Никола Никодијевић, заменик градоначелника Андреја Младеновић, директор ЈКП Паркинг сервиса Андрија Чупковић.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да су обезбеђена и паркинг места за грађане који желе да их користе од 17 сати до ујутро и да је цена 4.000 динара.

"Већ имамо 20 захтева грађана за таква места. Претварањем обилићевог венца у пешачку зону на улицама смио укинули 115 паркинг места, а отворили 217 места", рекао је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво