Застоји у теретном саобраћају на Хоргошу и Келебији

Застоји у теретном саобраћају на Хоргошу и Келебији директна су последица успоравања рада граничних служби суседне земље и јаког невремена, наводи се у саопштењу Управе царина уз информацију да је на Терминалу Хоргош за протеклих пет сати из земље изашло само 35 камиона, што је временски период у коме уобичајно земљу може да напусти између 100 до 130 теретних возила.

На најфреквентнијим граничним прелазима ка Мађарској, на Хоргошу и Келебији, дошло је до задржавања у теретном сабраћају које је узроковано успореним радом граничних служби суседне земље, као и јаким невременом које је синоћ захватило прелаз Хоргош.

У саопштењу је наведено да је на Хоргошу је због синоћњег невремена дошло и до нестанка струје и привременог прекида свих комуникација.

Стање на терминалу овог прелаза је брзо нормализовано и царинска процедура се обавља захваљујући агрегату, али се колона дуга преко четири километра, формирана још синоћ, услед слабог повлачења теретних возила са друге стране границе, готово не помера.

Тренутно чекање на излазу из земље је око пет сати, уз напомену да је међузона непрестано пуна.

Такође се наводи да је и на Терминалу Келебија слична, али ипак нешто боља ситуација него на Хоргошу.

Од јутрос је формирана колона дуга преко два километра и на том прелазу камиони на иступ из Србије чекају око три сата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара