Појачан саобраћај, мокри коловози

Први дан викенда, поред појачаног саобраћаја, возачима доноси и неповољне услове за вожњу, саопштио је АМСС.

Возачима се саветује нешто више стрпљења и толеранције овог претпразничног викенда због могућих задржавања, како на путевима и наплатним рампама, тако и на граничним прелазима.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима, нема дужих задржавања од 30 минута.

АМСС подсећа да се од 7. априла на границама ЕУ примењују нова шенгеска правила контроле путника због заштите ЕУ од тероризма. Сем грађана трећих земаља и грађани ЕУ биће детаљно проверавани на граници, што може бити узрок додатног и дужег задржавања.

Систематска провера свих лица, укључујући и грађане Европске уније, укључује: проверу документа путника у Шенгенском информационом систему, интерполовој бази података украдених и изгубљених путних исправа и националној бази података за украдене, незаконито присвојене, изгубљене и поништене путне исправе.

Полицајци ће проверавати путне исправе уз помоћ посебних читача, сваки документ посебно.

Из овог разлога, процедуре контроле на граничним прелазима ће трајати дуже, а због овакве провере, време трајања граничне контроле на граничним прелазима биће продужено, што се посебно односи на дане празника и туристичку сезону.

Ова системска провера уводи се у циљу спречавања било каквих претњи по унутрашњу сигурност и јавни ред држава чланица Европске уније.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара