Повољни услови за саобраћај

После прохладног јутра, возаче у току дана очекују углавном повољни услови за вожњу без падавина и са више сунчаних интервала, али је због ниских температура током јутра и вечери опасност од поледице и даље присутна на влажним деоницама, нарочито на путевима у планинским пределима.

Прилази свим зимским туристичким центрима и скијалиштима су проходни, а са снегом на коловозу треба рачунати на прилазним путевима ка Копаонику, Гочу, Златибору, Тари, као и на путевима у вишим планинским пределима на подручјима Ваљева, Ивањице, Сјенице и Нове Вароши, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Саобраћај је овог јутра слабијег интезитета, што је и карактеристично за недељу пре подне, када је и мањи број возила и унутар градова, али се у току дана и вечери, сходно крају недеље, очекује појачан саобраћај пре свега на аутопутевима и фреквентнијим путним правцима, као и на прилазним путевима већих градова.

Због честих падавина и осцилација у температурама, чести су одрони који се јављају на путевима који воде кроз стенске усеке и клисуре, у планинским пределима, а више пажње је потребно обратити и наиласком на тунеле, упозорава АМСС.

Последњих дана учестали су на путевима који воде кроз Ибарску, Дринску и Ђердапску магистралу, а потребан је опрез и приликом проласка кроз Овчарско-кабларску клисуру.

У наредним данима очекује се и веће присуство путара, због радова, на редовном одржавању путева, али и на оним деоницама где је потребно отколнити новонастала оштећења.

Данас, у временском периоду од 7 до 17 часова, изводиће се радови на санацији оштећеног коловоза (крпљења ударних рупа) врућом масом, на деоници од петље "Мали Пожаревац" до петље "Умчари", у смеру Ниш-Београд.

У току извођења радова за сабраћај ће наизменично бити затваране крајња лева (брза) и средња (возна) саобраћајна трака, уз постављену адекватну привремену саобраћајну сигнализацију.

Због радова на пружним прелазима на територији ГО Лазаревац, у склопу реконструкције пруге Београд- Бар, дошло је до прекида сигнално-сигурносних уређаја, па се возачи моле да приликом преласка преко пружних прелаза прилагоде брзину и начин вожње новонасталој ситуацији.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције Србије, на нашим граничним прелазима на путничким терминалима тренутно нема дужих задржавања од 20 минута, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво