Гужве на теретним терминалима на излазу из Србије

Према последњим информацијама Управе граничне полиције РС, на теретним терминалима на граничном прелазу "Батровци", на излазу из Србије, односно на улазу у Хрватску, чека се око 60 минута, док се на граничним прелазима "Хоргош" и "Келебија", на излазу из Србије, чека око 90 минута.

На путничким терминалима, тренутно, нема дужих задржавања од 20 минута, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Благи пораст дневних температура које нас према најавама РХМЗ очекују ових дана, допринеће доброј проходности путева. Међутим, јак јутарњи мраз и ниске температуре претварају сваку иоле влажну деоницу у лед или изражену поледицу, на коју посебно упозоравамо возаче.

И даље се налазимо у периоду када магла и сумаглица смањују видљивост и утичу на безбедно одвијање саобраћаја, наводи АМСС.

Тренутно су присутне на подручју Војводине, Шумадије, западне Србије као и у Тимочкој крајини и по котлинама, где ће се према речима метеоролога задржати и током већег дела дана.

Магла, мокар коловоз и поледица разлог су да и поред редовних интервенција путара возаче упозоримо да возе опрезније и да на пут не крећу без обавезне зимске опреме, додаје АМСС.

Осцилације у температури поред мокрих коловоза и поледице, доносе још
једну опасност у вожњи, а то су одрони, пре свега на путевима који пролазе кроз стенске усеке и клисуре, у планинским пределима, а има их и на улазу и излазу из тунела.

Последњих дана учестали су на подручју поред Ибра, на делу између Краљева и Рашке, на ђердаспкој магистрали од Великог Градишта и Доњег Милановца ка Кладову, а има их и кроз Овчарско-кабларску, Гределичку, Сићевачку и Дренску клисутру.

Зимски услови вожње задржали су се у планинским пределима Ваљева, Ивањице, Сјенице, Новог Пазара и Тутина, где је и уједно и даље на снази забрана за камионе са приколицом и шлепере.

Данас се по правилу очекује појачан интензитет саобраћаја, пре свега у преподневним сатима, на прилазним путевима и унутар већих градских средина, па ће самим тим свим учесницима у саобраћају бити потребно више стрпљења и толеранције у вожњи, наводи АМСС.

Према информацијама штаба зимске службе ЈП "Путеви Србије" непроходни су следећи путним правци: II А-143 Причевић-Пецка и III А-137 Крупањ-Грачаница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво