Опрез због густе магле и поледице

Проходност путева у Србији је добра, а саобраћај је тренутно слабијег интезитета, али је на појединим деоницама магла веома густа због чега је видљивост значајно смањена, саопштио је АМСС.

Још једна опасност од губљења контроле над возилом, посебно ако брзина није прилагођена јесте и поледица, које због ниских температура, пре свега у току јутра и вечери има на свим влажним деоницама.

Последњи дани јануара протичу у знаку хладног времена, али без падавина,
са маглом и сумаглицом које су и даље присутне на путевима.

Последњи дан викенда и још једна смена туриста донеће са првим поподневним сатима сигурно још један талас појачаног саобраћаја, првенствено на путевима који воде са Копаоника, Гоча, Таре, Дивчибара, Старе палнине, али и са других омиљених зимских дестинација и скијалишта у Србији.

Дуго очекивани и најављени пораст температура у наредним данима, отапање снега и леда условиће поред мокрих коловоза и поледице, појаву одрона, који у великој мери могу да угрозе безбедну вожњу, пре свега на деоницама које воде кроз стенске усеке и клисуре.

Последњих дана било их је поред Ибра, на делу између Краљева и Рашке, на Ђердапској магистрали од Великог Градишта и Доњег Милановца ка Кладову.

Има их кроз Овчарско-кабларску, Грделичку, Сићевачку и Дренску клисуру, учестали су и у планинским пределима, а може их бити на улазу и излазу из тунела.

Проходност путева је добра. Собраћај је тренутно слабијег интезитета што је и карактеристично за недељу преподне, а мањи број возила је и на ауто-путевима па је и време задржавања на наплатним станицама уобичајено.

Снега на коловозу има до пет центиметара у вишим пределима Ваљева, Сјенице, Ивањице, Новог Пазара и Тутина при чему је на снази и забрана саобраћаја камионима са приколицом и шлеперима.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције РС на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима, тренутно, нема дужих задржавања од 20 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво