Снег престао да пада, проходност путева боља

Снежне падавине су престале, ветар је у слабљењу, једино су температуре ниже у односу на претходне дане, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Проходност путева је у нижим пределима, на подручју југа и југоистока, али и у западним и централним крајевима Србије много боља.

На првом пироритету коловоз је очишћен у пуној ширини, али и поред тога возаче на појединим деоницама очекују прави зимски услови вожње јер је присутан снег на коловозу који остаје испод чистача.

Посипају се сва опасна места попут превоја, мостова, тунела и надвожњака где се најпре ствара лед, међутим и поред тога, уколико брзина није смањена и прилагођена возачи врло лако губе контролу над возилом.

Због високих снежних наноса затворен је пут Бољевац-Соко Бања преко Ртња, на свим осталим планинским превојима и путевима у вишим пределима овог подручја саобраћај се одвија успорено, али без застоја.

Путеви су проходни, али је због снега на коловозу саобраћај отежан
на подручју Лексовца, Врања, Куршумлије, Пирота и Бабушнице, због чега препоручујемо коришћење главних путних праваца.

Успорена вожња уз обавезну употребу зимске опреме, а на појединим деоницама је обавезна и употреба ланаца очекује возаче у западним, али и централним подручјима наше земље.

Већина путева је пробијена и проходна на подручју Ивањице, Сјенице, Новог Пазар и Тутина, међутим на појединим деоницама у вишим пределима због високих снежних наноса коловоз је сужен, а саобраћај отежан.

Због предстојећег викенда, али и верског празника, током дана се очекује појачан саобраћај.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на граничним прелазима, на путничким терминалима, тренутно, нема дужих
задржавања од 20 минута.

На теретним терминалима се на граничном прелазу "Батровци", на излазу из Србије односно, на улазу у Хрватску, чека вишестано у просеку око 13 сати. Колоне теретних возила су дуге више километара.

На прелазу Шид иста категорија возила на излазу из земље чека у просеку између два и три сата.

На прелазу Келебија са Мађарском се на теретним терминалима на излазу из наше земље односно, на улазу у Мађарску, чека вишесатно и дуго у просеку око 240 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара