АМСС упозорава на нове мразеве и снег

Слаб снег провејава само на југу и понегде на југозападу Србије, саопштио је АМСС, упозоривши да се очекује нови период хладног времена који ће у наредним данима донети ниске температуре и јаке мразеве.

Због високих снежних наноса пут Бољевац - Соко Бања преко Ртња је затворен.

Путарима, поред ветра, снега и леда велике проблем у чишћењу путева стварају неодговорни возачи који на пут при оваквом времену крећу без зимских гума, а који су најчешће узрок саобраћајних незгода или прекида у саобраћају због препречавања.

ЈП "Путеви Србије" упозоравају да су на ауто-путевима и путевима I и II приоритета у нижим пределима коловози углавном мокри, а саобраћај је слабијег интезитета.

Проходност путева је добра и преко планинских превоја у тимочкој и неготинској крајини.

Због снежних наноса саобраћај је на путу Бор-Жагубица преко Црног врха отежана на којем су могући повремени прекиди, док је због високих снежних наноса пут Бољевац - Соко Бања преко Ртња затворен.

Планински превоји попут Попадије, Честобродице и Тресибабе проходни су али је због вејавице и ветра видљивост смањена а саобраћај отежан и успорен.

У вишим пределима Бора, Неготина, Зајечара и Књажевца возаче очекују очишћени путеви I и II приоритета у пуној својој ширини, али са снегом на коловозу којег местимично има и до пет центиметара због чега је одвијање саобраћаја успорено.

Опасност од појачаног северозападног ветра и снежних наноса присутна је и на подручју Пирота, Димитровграда, Лесковца и Врања.

Слична проходност путева возаче очекује и у западним крајевима Србије.

Сви прилази Тари, Златибору, Дивчибарима, као и путеви који воде преко Дебелог брда и Подбукова су проходни.

Уз велике напоре путари, одржавају проходним већину путева на подручју Ивањице, Сјенице, Новог Пазара и Тутина, где јак ветар ствара велике проблеме, па се на путевима у планинским пределима ових подручја не саветује кретање без преке потребе, а на којима је уједно и обавезна употреба ланаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара