Опрез у саобраћају због клизавог коловоза

У току ноћи, најпре на северу, очекује се наоблачење са кишом, која ће се понегде ледити при тлу, па из Ауто-мото савеза Србије апелују на возаче да буду опрезни због поледице.

Снежна мећава је на Црном Врху, а ветар отежава проходност путева и на подручју Неготина, док је сумаглица присутна на територији Ваљева, Краљева, Ниша и Врања, али безбедност у вожњи није угрожена.

У саопштењу АМСС-а се додаје да ће у петак киша прећи у суснежицу и у нижим пределима, док се на планинама очекује снег.

Возачима се саветује да, уколико наиђу на подручје захваћено леденом кишом, зауставе на безбедном месту поред пута, чим је то могуће, као и да избегавају путне правце са успонима, а посебно низбрдицама.

Зимски услови вожње очекују возаче на путевима подручја Нове Вароши, Прибоја, Ваљева, Ужица, Ивањице, Сјенице, Куршумлије, Новог Пазара, Пирота, Димитровграда као и на свим путевима Тимочке и Неготинске крајине.

Из АМСС-а апелују на возаче и да, уколико наиђу на непредвиђене застоје или успорену вожњу који су чести због лошег времена и појачаног саобраћаја, буду стрпљиви и не улазе у ризична претицања и обилажења колона.

Непроходни су путеви Сабац-Волујац - Завлака - Бања Бадања - Крупањ - Грачаница, Причевић-Пецка и Крива Феја - Горња Љубата - веза са државним путем II А 234.

Према информацијама "Путева Србије" важи забрана за шлепере на више путних праваца где је обавезна зимска опрема и саветује се опрезна вожња.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције на граничним прелазима, на путничким терминалима нема задржавања дужих од 15 до 20 минута. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара