Проходност путева боља, могуће формирање леда

Иако су падавине престале, још су се задржали зимски услови вожње у већини крајева, а посебно на прилазима зимским туристичким местима као и на путевима другог и трећег приоритета у планинским пределима западне, јужне, југоисточне и источне Србије, саопштио је Ауто-мото савез Србије.

Због очекиваног мраза упозоравају се возачи на опасност у вожњи.

Проходност путева је боља у односу на предходне дане али углавном у нижим прделима, међутим возачи се упозоравају да бачена со при овако ниским температурама нема прави и пуни ефекат па је на путевима, а посебно оним који воде у планинске пределе могуће формирање леда.

Сумаглице и слабе магле има на подручју западне, централне и југоисточне Србије која за сада не смањује видљивост у тој мери да је безбедност у вожњи угрожена, али ако у појединим крајевима она пређе у густу маглу предлаже се да се прави веће одстојање између возила и смањи брзина.

Зимски услови вожње се очекују на путевима Нове Вароши, Прибоја, Ваљева, Ужица, Ивањице, Сјенице, Куршумлије, Новог Пазара, Пирота, Димитровграда као и на свим путевима Тимочке и Неготинске крајине.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције РС на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима, тренутно, нема дужих задржавања од 15-20 минута.

Упозоравају се возачи да се током ноћи четвртак на петак и у петак очекује ледена киша која ће се понегде, углавном на северу и истоку, ледити на тлу. Дуваће умерен и јак југоисточни ветар, у јужном Банату и доњем Подунављу повремено и олујни.

На Старом Обреновачком путу, у зони моста преко реке Саве, у току је обустава саобраћаја због извођења радова на изради распонске контрукције између стубова. Радови ће се изводити до 15. марта уколико временски услови дозволе. Возила се упућују на алтернативни правац.

Продужавају се радови на периодичном одржавању надвожњака до 18. јануара на државном путу првог А реда број 1 (аутопут Е-75), надвожњак преко железничких пруга Београд-Ниш и Трупале-Поповац, деоница Ниш (Северни булевар) - Ниш (Трупале).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара