Лед испод снежног покривача, опасност у вожњи

Хладно јутро, са температурама које се крећу и од 15 до 21 степена испод нуле, колико је измерено на Копаонику, Сјеници и Ћуприји условљавају и отежане услове на путевима.

Како је саопштио АМСС, опасност у вожњи представљају управо ниске температуре и лед који се налази испод новоформираног снежног покривача којег је тешко приметити.

Возаче очекује добра проходност на ауто-путевима и путевима I и II приоритета. У нижим пределима коловози су морки или под мањим снежним покривачем којег има у расквашеном стању, док на путевима II и III приоритета у вишим пределима треба рачунати на снег на коловозу до 5, а на путевима у планинским подручјима и до 10 центиметара.

Највише снега протеклих дана пало је на подручју Тимочке и Неготинске крајине, на југу и југоистоку Србије на путевима Лесковца, Врања, Ниша, Димитровграда, Куршумлије и Пирота због чега је на појединим деоницама сужен коловоз због мањих снежних наноса.

Сви прилази Копаонику су проходни, а препоручује се прилаз са западне стране преко Јошаничке Бање.

Овај прилаз проширен је у пуној ширини, док је из правца Бруса због појачаног ветра и мањих наноса коловоз, на појединим деоницама местимично сужен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара