Сви путеви проходни, због поледице неопходан опрез у саобраћају

У већем делу Србије падавине су ослабиле или сасвим престале. Сви главни путни правци су проходни, а путеви делимично влажни или са мало снега. Из "Путева Србије" упозоравају да је због влажних коловоза и ниских температура ујутру и увече могућа поледица и позивају возаче на посебан опрез.

"Путеви Србије" упозоравају возаче да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, јер је због влажних коловоза и појаве ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима могуће стварање поледице.

Снег слабог интезитета пада у централним и западним крајевима Србије, због којег на путевима у планиниским пределима Ваљева, Ужица, Нове Вароши, Пријепоља, Куршумљије и Крушевца има местимично угаженог снега на коловозу до пет центриметра.

У нижим пределима коловози су углавном мокри или под местимично слабим расквашеним снегом на путу, а с обзиром да се током ноћи очекује пад температуре, мраз и појава поледице, возачима се саветује спорија и опрезнија вожња.

На граничним прелазима, тренутно, нема дужих задржавања од 20 минута. 

Дописник РТС-а из Чачка јавља да нема гужве на Ибарској магистрали и да се снег није задржао на путевима.

Веће гужве није било ни на деоници ауто-пута од Пељине до Љига где су се повремено формирале колоне на наплатној станици у Прељини на излазу са ауто-пута, али није било застоја. Раде по две наплатне рампе из оба правца.

У вишим пределима читавог Моравичког округа снежног покривача има до 15 центиметара, али су сви путни правци проходни.

На планинском превоју Рудник и дуж Ибарске магистрале коловоз је влажан. Путари кажу да су набавили довољне количине агрегата, а обезбедили су више од 800 тона соли.

Из саобраћајне полиције апелују да возачи обрате пажњу због могуће поледице и подсећају да је у планинским крајевима обавезна зимска опрема.

У Србији се у среду ујутру очекује делимично разведравање, после подне поново киша и снег, а у петак и суботу ће бити веома хладно, с најнижом температуром до минус 15, на планинама и до минус 22 степена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво