Велика гужва на Батровцима

Задржавања на излазу из Хрватске на граници са Србијом су дуга и стварају се колоне од неколико километара, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

Према подацима граничне полиције, које преноси АМСС, на граничном прелазу Бајаково-Батровци чека се чак и до 10 сати на излазак из Хрватске, док се код Шида чека око седам сати и колоне су дугачке неколико километара.

АМСС саветује коришћење алтернативних праваца за залазак из Хрватске - Бачка Паланка, Сот, Љуба, Нештин или Богојево.

"Више од овога неможемо предузимати, због законских норми које предвиђају оавакве ситације па се надамо да ће се ситација нормализовати у наредних 48 часова", кажу у пограничној полицији.

На осталим граничним прелазима нема већих задржавања, саопштио је МУП.

Путницима из МУП-а саветују да не конзумирају алкохол ако возе и да поштују саобраћајну сигнализацију, јер се показало да се несреће у оваквим условима најчешће дешавају због непрописног претицања.

Како се наводи, на граничном прелазу Хоргош тренутно нема задржавања, али се у случају да се то стање промени саветује коришћење граничних прелаза Бачки Виногради, Ђала, Бајмок и Хоргош два, који раде од 7.00 до 19.00, као и прелаз Бачки Брег који ради 24 сата.

АМСС је саопштио и да су путеви у Србији мокри или прекривени снегом и ледом, тако да је потребна већа опрезност јер се смањује стабилност возила.

Сви прилази зимским туристичким центрима су тренутно проходни, а употреба зимске опреме обавезна.

Према подацима јавног предузећа "Путеви Србије", на прилазима планинама важи забрана за камионе с приколицом и за шлепере. Забрана важи на прилазу Копаонику из правца Брзећа као и планини Гоч. Забрана важи и на деоници Јошаничка Бања - Грчак.

Саобраћај је обустављен на у местима Завлаке и Крупањ, као и на деоницама Уб-Коцељева и Причевић-Пецка, али и на Старом Обреновачком путу, а као алтернативни правац предложен је нови Обреновачки пут.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара