Опрез због магле и влажних коловоза

Возачи би требало да за дужа путовања, због магле која је присутна на већини путева у Србији, користе период између 10 и 16 часова, јер се видљивост тада у великој мери побољшава, поручио је АМСС.

Из савеза упозоравају да додатни проблем у вожњи представљају влажан коловоз и ниже температуре, које су често узрок излетања са пута уколико возило није на безбедној удаљености од возила које је испред њега.

Поледица је присутна иако је зимска служба извршила превентивно посипање свих критичних деоница, а због јаког мраза долази до опасности од губљења контроле над возилом, посебно уколико брзина није прилагођена.

Управо због оваквих временских услова, АМСС апелује на возаче да на пут не крећу без обавезне зимске опреме.

Саобраћај је тренутно умереног интензитета, док се већи број возила очекује у градским срединама, али се саветује већи опрез јер се на поједниним деоницама и даље изводе радови.

Када је реч о најавама и најактуелнијим изменама у саобраћају, АМСС наводи да је успостављен нормалан режим саобраћаја на делу државног пута II А реда број 145, на деоници Уб-Радљево, у делу насељеног места Стубленица, на коме се и даље изводе грађевински радови у сврху изградње ауто-пута.

Радови су обезбеђени адекватном привременом саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Нормализован је саобраћај на државном путу I Б реда број 22, на деоници Ушће-Баре, на мосту преко реке Студенице у Ушћу.

Такође, настављају се радови у оквиру хитних интервенција на државном путу II Б реда број 349, на деоници Раља-Стојник-Дучина у Београду (Сопот), на око два километара од Дучине.

После обуставе, која више није на снази, радови ће се изводити под саобраћајем, уз одговарајућу саобраћајну сигнализацију.

На Старом Обреновачком путу, у зони моста преко реке Саве, у току је обустава саобраћаја због извођења радова на изради распонске контрукције између стубова.

Радови ће се изводити сваког дана до 15. марта наредне године, уколико временски услови дозволе, а алтернативи правац је "Нови Обреновачки пут", односно државни пут I Б реда број 26.

На снази је измена режима саобраћаја услед радова на реконструкцији моста код Фаркаждина, на државном путу II А реда број 129, на деоници Перлез-Ковачица.

За време извођења радова, саобраћај се одвија једном коловозном траком, уз наизменично пропуштање возила.

Након обуставе саобраћаја на државном путу II А реда број 152, на деоници Топола - Бућин гроб, која је била присутна током интензивног извођења радова, у току је измена режима саобраћаја, при чему ће се саобраћај одвијати наизменичним пропуштањем, уз постављену семафорску сигнализацију.

АМСС најављује и да се продужавају радови на периодичном одржавању надвожњака до 18. јанура 2017. на државном путу I А реда број 1 (ауто-пут Е-75), на надвожњаку преко железничких пруга Београд-Ниш и Трупале-Поповац, на деоници Ниш (Северни булевар) - Ниш (Трупале).

До 30. децембра, од 07 до 17 часова, на државном путу II А реда број 149, Авалски пут, изводиће се радови на санацији улегнућа.

У току извођења радова, саобраћај ће се одвијати у оба смера, уз наизменично пропуштање возила.

На државном путу I Б реда број 27, деоница Крст - Завлака 2, продужавају се радови на периодичном одржавању до 31. децембра.

АМСС додаје да данас није предвиђено потпуно обустављање саобраћаја на ауто-путу Е-80, Ниш - Димитровград (Граница са Бугарском), деоница од Чифлика до Станичења, магистрални пут I Б реда, број 43, а саобраћај се обавља наизменичним пропуштањем.

Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима на путничким терминалима тренутно нема дужих задржавања од 15 до 20 минута.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара