Измена саобраћаја због Параде поноса

Због Параде поноса у недељу у Београду, на простору од парка Мањеж до Трга републике, биће измењен саобраћај због посебних безбедносних мера које ће бити предузете по налогу МУП-а.

Због Параде поноса ће доћи до измене у режиму саобраћаја, који ће сукцесивно бити затваран од 7.30 часова, саопштио је Беоинфо.

Од 08.00 часова поједини делови града биће потпуно затворени и биће онемогућен прилаз широј зони скупа.

Линије јавног градског саобраћаја биће промењене и возиће по празничном реду вожње са смањеним бројем полазака.

Тролејбуси ће бити замењени аутобусима који ће возити измењеним трасама и то: од првих јутарњих полазака до момента када полиција затвори за саобраћај зону у којој се одржава манифестација, редовним тролејбуским трасама, од момента када полиција затвори за саобраћајну зону у којој се одржава манифестација до 16 часова - на релацији од Трга Славија до периферних терминуса биће успостављене локалне аутобуске линије, са бројем возила: 21А, 22А и 29А.

Уместо тролејбуса са линија 40 и 41 ће радити аутобуси и то на релацији Бањица 2 - Звездара, са ознаком 40А.

Траса линије 40А се у оба смера, од Бањице 2 до Мостара, поклапа са трасом тролејбуске линије 41, затим Мостарска петља, Ауто-пут, Аутокоманда, Трг Славија, Београдска, Старине Новака, Цвијићева, Димитрија Туцовића, Звездара.

Тролејбуске линије 19 и 28 се укидају.

Стајалиште на Славији ће бити укинуто, а окретнице на Студентском тргу и Тргу републике неће радити.

Када је реч о трамвајским линијама, од првих јутарњих полазака до 16 часова трамваји раде на измењеним трасама: линија 2 се укида, трамваји са линије 3 ће саобраћати на релацији: Кнежевац - Пристаниште, трамваји са линије 5 и 11 ће саобраћати на редовној траси, трамваји са линије 6 ће саобраћати на релацији: Устаничка - Омладински стадион.

Трамваји са линије 7 ће саобраћати на релацији: Устаничка - Дорћол - Нови Београд /Блок 45/, трамваји са линије 9 ће саобраћати на релацији Блок 45 - Господарска механа, трамваји са линије 10 ће саобраћати на релацији Бањица - Аутокоманда, трамвајска линија 12 ће саобраћати на релацији: Баново брдо - Пристаниште, линија 14 се укида.

На измењеним деловима траса, трамваји ће користити постојећа стајалишта линија ЈГП-а.

Излазак трамваја на трасе или повратак за Депо Сава биће преко Пристаништа и Дорћола.

Саобраћај из правца Аутокоманде биће проходан до Славије, а потом ће бити преусмерен ка Београдској улици.

Такође, део пешачких токова и прилаза скупу повремено ће бити са контролисаним проласком, а поједини делови трасе биће потпуно затворени за пешаке.

Очекује се да ће саобраћај у Београду бити нормализован око 16 часова. 

Апелује се на све суграђане да не померају постављену сигнализацију и да се понашају у складу са упутствима која добију од припадника МУП-а имајући у виду да је реч о скупу високог ризика који захтева посебну организацију саобраћаја и пешачких токова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се